Eerste wedstrijd na 188 dagen: lachende gezichten bij Duinkikkers!

Op zondag 8 maart 2020 kwam er voor het laatst een groepje Duinkikkers in actie tijdens een officiële zwemwedstrijd. Liefst 188 dagen moesten ze daarna wachten voor ze weer het water in mochten duiken. Afgelopen zaterdag was het zo ver en wat was iedereen gebrand om hard en goed te zwemmen. Vanzelfsprekend met de nodige aanpassingen conform het opgestelde coronaprotocol, maar dat mocht de pret natuurlijk absoluut niet drukken.

De vaste schare vrijwilligers was er weer bij en zorgde voor een goed en veilig verloop van de wedstrijd. Het wedstrijdklaar maken van het zwembad ging als vanouds, waarna de juryleden buiten en op afstand gingen vergaderen. Binnen waren inmiddels ook alle looproutes, de livestream (de tribune was gesloten voor ouders en andere supporters, die thuis op de bank zo toch mee konden kijken), het geluid en de nieuwe jurytafel helemaal ingericht. We konden beginnen!

EN HOE!! Van de 228 starts werden liefst 159 persoonlijke records gezwommen. Een gigantisch aantal waaruit blijkt dat de Soester zwemmers in de afgelopen coronatijd écht niet stil hebben gezeten. Er werden digitale landtrainingen georganiseerd via zoom en vanaf medio mei mocht er weer getraind worden. De zomervakantie werd door een flink aantal zwemmers benut om de achterstallige zwemmeters in te halen. Het resultaat daarvan was afgelopen zaterdag goed terug te zien. Naast het ongekende aantal PR’s zwommen Lucas Bemer (50 vrij), Tess Bemer (50 vlinder) en Rhodee van den Ham (50 school) zo vroeg in het seizoen namelijk ook al clubrecords. De 37.45 van de 13-jarige van den Ham was de snelste tijd ooit gezwommen door een dame van De Duinkikkers.

Het drietal kreeg in de pauze van de wedstrijd ook nog een KNZB prestatiemedaille uitgereikt. Voorzitter Saskia op den Velde mocht deze daarnaast ook geven aan Anna Strang van Hees, Emma Schalken en Angela Whitney. Deze zwemmers hebben zich in het vorige seizoen in de top 10 van Nederland gezwommen, en kregen hierom deze extra waardering van de KNZB. Een zevende prestatiemedaille was er voor Querijn Hensen, voor zijn Paralympische NR op de 50 vrij. Hij krijgt deze later alsnog.

De Duinkikkers kunnen terug kijken op een succesvolle wedstrijd, met veel lachende koppies. In de komende week staat er veel meer te gebeuren in Soest. Zo is op 3 oktober de eerste competitieronde en een week later wordt er een begin gemaakt aan de 9e editie van de driedelige Soester Kikkersprint. Op naar de volgende, op naar meer.. veel meer!

Winnaars prestatiemedailles – seizoen 2019/2020 (Querijn Hensen ontbreekt op de foto!)