Duinkikkers zwemmen hard in Pieter van den Hoogenband zwemstadion!

Op zondag 23 april 2017 reisden veertien zwemmers af naar Eindhoven, waar ze onder leiding van coaches Jeffrey Roest en Sven van Zanten aan de start kwamen op een grootschalige lange baan wedstrijd. Tijdens een lange maar gezellige zwemmiddag werden uit 34 starts niet minder dan 27 nieuwe persoonlijke records op de klokken gezet. Voor Lucas Bemer, Rik de Groot, Livia de Waard en Maureen de Waard was dit een fluitje van een cent, aangezien het pas hun eerste ervaring was op de lange baan. Het leek echter alsof ze vleugels kregen, aangezien er regelmatig harder werd gezwommen dan op de korte baan.

IMG_20170423_122136

Er waren meer zwemmers die opnieuw een prima vorm etaleerden. Angela Whitney zorgde met een eerste en tweede plaats voor succes op de 100 meter vrije slag en 100 meter rugslag, terwijl Daniek Willemse en Peter Voerman tweede werden op respectievelijk de 100 en 200 meter schoolslag. Voerman verbeterde daarnaast drie persoonlijke toptijden, iets wat ook weggelegd was voor het uitstekend zwemmende drietal Femke Doorenbos, Kevin Roest en Lonneke van Veen. Noortje Wijnstekers deed daar met twee tijdsverbeteringen maar weinig voor onder, terwijl ook Koentje Janssen en de licht geblesseerde Tess Bemer zich eenmaal verbeterde. Voor Deborah Visser waren tijdsverteringen vandaag nog niet weggelegd. De zwemster kampt al enige tijd met verschillende pijntjes, maar lijkt langzaamaan de weg naar haar oude toptijden terug te vinden. Ook vandaag zwom ze drie verdienstelijke afstanden, waar de techniekverbetering goed zichtbaar was.

Eigenlijk zou de ploeg van De Duinkikkers uit 15 zwemmers bestaan, maar helaas moest Noha Zwiers zich afmelden. Zwiers speelt namelijk ook nog steeds waterpolo, wat ze doet bij Polar Bears uit Ede. De afgelopen weken was ze telkens geselecteerd voor de play offs om het landskampioenschap. In de kwartfinale wist de 16 jarige zwemster van De Duinkikkers zelfs al een doelpunt te maken. Het team heeft het door overwinningen dit weekend inmiddels geschopt tot de finale, waarin ze het in een best-of-3 serie gaan opnemen tegen UZSC. Noha, veel succes!