Duinkikkers weer vertegenwoordigd op een mini Waterpolo toernooi

Op zondag 19 februari 2017 was het weer zover. De Duinkikkers konden met een afvaardiging deelnemen aan een miniwaterpolo toernooi.

Aquarijn had het initiatief genomen om een leuk toernooitje te organiseren voor alle jonge waterpoloers uit de regio in de leeftijd van 5-8 jaar.

Om 13.00 kwamen de Myrthe, Luuk, Luca Brechtje, en Quintijn met gezonde spanning aan in het zwembad van Nieuwegein. Voor alle vijf deelnemers van de Duinkikkers was het hun 1e toernooi/ wedstrijdervaring.

Na een korte toelichting door de coaches mochten ze om 14.00 te water voor hun 1e wedstrijd tegen Woerden. Dit werd een erg leuke wedstrijd waarin er veel gestreden. Vele mooie verdedigende acties. Ook waren er vele mooie doelpogingen waarvan er ook een in het doel van de tegenstander verdween. Het was een mooie 1e wedstrijd waar vooral met veel plezier en enthousiaste werd gestreden.

In de 2e wedstrijd mochten ze te water tegen UZSC. Het was voor onze ploeg erg lastig om de bal af te pakken, vooral omdat er veel met 2 handen werd vastgepakt en gegooid door de tegenstander. (iets wat eigenlijk niet was toegestaan.)

IMG_7329
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een korte rustpauze mochten ze weer te water voor hun laatste wedstrijd tegen ZV de Meer. Deze ploeg was iets ouder waardoor ze het mede door de vermoeidheid wel wat zwaar hadden. Toch bleven ze strijden tot het einde en waren er weer een paar mooie doelkansen en bal veroveringen.

Alle wedstrijden werden afgesloten met stafworpen. Dat onze jongste goed konden schieten bleek wel, want vrijwel alle stafworpen werden raak geschoten.

We mogen trots zijn op deze jonge ploeg. Wij hopen dat we de komende jaren nog veel van hun prestaties kunnen gaan genieten.

minipolo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze enthousiaste groep jonge sporters zijn nog wel op zoek naar nieuwe teamgenoten. Zoekt u nog een leuke sport voor u zoon/ dochter? Meld u dan via onze site aan voor een gratis proeftraining.