Duinkikkers titelfavoriet na uitstekende tweede competitieronde!!

De zwemploeg van De Duinkikkers heeft de goede eerste competitieronde een uitstekend vervolg gegeven. Afgelopen zaterdag zwom de 47-koppige zwemploeg in eigen huis namelijk een nog betere tweede ronde, waarmee ze haar koppositie flink verstevigde. Nu de competitie halverwege is bedraagt de voorsprong ruim 100 punten op de runner-up, wat gelijk staan aan evenveel seconden.

De ploeg kende een bijna foutloze wedstrijd. Van de 104 individuele starts werden er liefst 64 omgezet in een tijdsverbetering en kreeg de ploeg slechts één diskwalificatie te verduren. Dat zijn uistekende cijfers, zeker gezien het feit dat ook nog 14 onderdelen door de Soesters winnend werden afgesloten. Tess Bemer, Femke Doorenbos, Niek van Leeuwenkamp en Emma Schalken namen ieder twee afstandszeges voor hun rekening, terwijl ook Floore Boekema, Maaike de Boer, Senna Boogmans, Jair Snoek en twee estafetteteams naar de winst zwommen.

Devi de Gier, Rachel Trapman en Lonneke van Veen waren met ieder drie persoonlijke records eveneens uitblinkers, terwijl Lutein Edelbroek met een persoonlijk records van liefst 35 seconde de grootste verbetering van de dag voor haar rekening nam. Naast Edelbroek kwamen ook Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen, Koen van Leeuwenkamp, Mart van Leeuwenkamp, Gerbert Mollenhorst, Emma Schalken en Nynke Voerman tot grootse verbeteringen.

De Soesters hebben met nog twee competitierondes te gaan de beste papieren in handen. Op 9 februari 2019 is zwembad Amerena in Amersfoort het decor voor de derde ronde, waarna op 23 maart 2019 in Sportboulevard de Engh de laatste ronde gezwommen zal worden. Daarna kunnen we definitief de balans opmaken, maar het ziet er voor nu rooskleurig uit voor De Duinkikkers.