Duinkikkers tanken vertrouwen voor eerste competitieronde!!

Aankomende zaterdag staat de eerste ronde van de zwemcompetitie op het programma. Zwemmers van Kon.AZ 1870 uit Amsterdam, ZV Hoogland en Zwemclub Zeist komen dan naar Soest om gezamenlijk een goede competitiestart te beleven. Ter voorbereiding op die belangrijke start van het seizoen kwam een deel van de ploeg de afgelopen twee weekenden aan de start van twee verschillende wedstrijdcircuits. Dit tweetal wedstrijden leverde de ploeg liefst 65 persoonlijke records op.

Één van de blikvangers was opnieuw Angela Whitney. Tijdens de Minioren-Junioren wedstrijd op zaterdag 16 september 2017 verbeterde ze al clubrecords op de 400 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag, wat ze afgelopen zaterdag tijdens de Haaien Challenge nog eens dunnetjes over deed. Toen wist ze de huidige records op de 50 meter vlinderslag en 100 meter vrije slag af te snoepen van respectievelijk Stephanie Epskamp en Hanke Schalkx.

Eva Ophorst was met drie tijdsverbetering op beide wedstrijden uitstekend op dreef. Sinds dit seizoen maakt ze onderdeel uit van de jeugdselectie en lijkt haar draai daar reeds gevonden te hebben. Ook Megan Hill, Emma Keuning, Koen van Leeuwenkamp, Gerbert Mollenhorst, Luuk Roskam, Jaïr Snoek, Abel op den Velde en Maureen de Waard tekenden voor ieder drie persoonlijke tijdsverbeteringen binnen één van beide wedstrijden.

Kortom, genoeg handvatten om uit te gaan van een goede competitiestart. Wel waren er nog enkele onnodige diskwalificaties, die de ploeg volgende week niet kan gebruiken. De trainingen van deze week zullen dan ook bestaan uit voornamelijk de skills, waar de meeste diskwalificaties uit voort komen.