Duinkikkers presteren ook internationaal uistekend!

Schmetterling, Rücken, Brust, Freistil; de vier verschillende zwemstijlen in het Duits. Woorden die dan ook veelvoudig door de speakers klonken, nadat Nana Mouskouri met haar hit “Guten Morgen Sonnenschein” als wekker voor alle zwemmers diende. Naast het open lucht zwembad was namelijk een heuse camping ontstaan op de grote grasvelden. Zeventien zwemmers van De Duinkikkers waren afgereisd naar het Duitse Neheim-Hüsten, om daar aan het 48e Internationales Pfngstschwimmfest deel te nemen. Het was de achtste keer dat de Soesters als gastvereniging aanwezig waren, maar voor sommige deelnemende zwemmers was het zelfs pas de eerste internationale zwemervaring.

Voor Tess Bemer was het een toernooi om niet snel te vergeten. Met name haar 50 meter vrije slag was het teken dat het met de vorm wel goed zien. Met volgende week het NJJK op het programma, zwom ze nu al een dik persoonlijk record, tevens goed voor een nieuw clubrecord. Alsof de gouden plak nog niet voldoende was, was het ook nog eens de beste prestatie van een meisje geboren in 2006 van het hele toernooi. Ze miste zelfs maar op een haar na de finale, waarin de beste 8 zwemmers van alle leeftijden mogen deelnemen. De jonge zwemster werd overall knap negende, op slechts 0,02 van de nummer acht.

Koen van Leeuwenkamp was met tweemaal goud het meest succesvol. De negenjarige zwemmer verpulverde daarnaast het clubrecord op de 100 meter vlinderslag. De jongste telg uit de zwemfamilie wist het record met liefst 15 seconden de geschiedenisboeken uit te werken. Luuk Roskam en Abel op den Velde wonnen beiden op overtuigende wijze één afstand. Voor van Leeuwenkamp en op den Velde was tevens een derde plaats in het sprintklassement weggelegd, waarvoor zij een grote beker ontvingen!

Naast vijfmaal goud behaalde bovenstaande viertal ook nog 8x zilver en 7x brons. Eva Ophorst zorgde voor de laatste medaille, door brons te pakken op de 400 meter vrije slag. Daarnaast ging er een hele stapel oorkondes voor 4e, 5e of 6e plaatsen mee naar Soest. Van de 56 persoonlijke records zorgde Megan Hill voor de grootste procentuele verbetering.