Duinkikkers op de tweede plaats na eerste deel Kikkersprint!

Het team van De Duinkikkers is haar eigen Kikkersprint goed begonnen. Voor het vijfde jaar organiseert de club deze wedstrijdserie; de ploeg staat na één ronde op de tweede plek. De Soesters moeten alleen de ploeg van ZPC Amersfoort voor zich dulden in het ploegenklassement. Die vereniging bracht veel oud leden van de Soesters mee, die zich ook meer dan thuis voelden in hun oude thuishaven. Complimenten waren er veelal voor de organisatie, maar ook de Soester zwemploeg werd meermaals gecomplimenteerd voor de mooie prestaties op de verschillende nummers.

Individueel was Angela Whitney met drie afstandszeges het meest succesvol. De mooiste en meest verrassende overwinning kwam echter op naam van Jeffrey Roest. Vanuit baan 1 zwom hij een sublieme 100 meter rugslag, waarmee hij het volledige veld verraste. Daarmee zijn de vier individuele zeges genoemd; de estafetteploeg van de 4×50 meter vrije slag (Kevin Roest, Sven van Zanten, Koentje Janssen en Noortje Wijnstekers) zorgden voor de vijfde en laatste zege van de dag.

Naast de 45 persoonlijke records werden er ook drie clubrecords gezwommen. Whitney snoepte, naast drie zeges, ook een clubrecord op de 50 meter rugslag af van haar teamgenootje Tess Bemer. Femke Hoppenbrouwer en Maaike de Boer zwommen ieder jarenoude clubrecords op de 100 meter wisselslag uit de boeken.

-Masters in Emmeloord-
Acht Masters zwommen in Emmeloord een wedstrijd uit het Masterscircuit. Naast de negen persoonlijke records werd ook daar een hattrick aan zeges behaald. Annet Verhoeven – Steggerda verliet driemaal als snelste het wedstrijdbad. De vierde en laatste zege kwam op naam van Inge Roskam.