Duinkikkers naar prijzen in Amersfoort en Grootebroek!!

Femke Doorenbos heeft afgelopen zaterdag brons gewonnen tijdens de regionale kampioenschappen. Op de 50 meter vrije slag kwam de zwemster tekort voor een NJJK limiet, maar desondanks kreeg ze brons opgehangen. De zwemster, die zich eerder al geplaatst heeft voor de NJJK op de 100 en 200 meter vrije slag, kende niet haar beste weekend.

Tess Bemer steeg wel boven zich uit. De twaalfjarige zwemster viel dan wel niet in de prijzen, maar verpulverde haar PR’s op de 100 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag. Op eerstgenoemde afstand bleef ze maar een haar verwijderd van de limiet voor het NJJK, waardoor ze mogelijk als reserve mag deelnemen. Ook Eva Ophorst, Youri Voet, Daniek Willemse en Noha Zwiers zwommen persoonlijke records.

Masters
De Masters van De Duinkikkers zwommen afgelopen zondag in Grootebroek hun laatste wedstrijd in het negendelige ZMC circuit. De laatste wedstrijd leverde diverse persoonlijke records op, het aansluitende buffet smaakte overheerlijk en de masters vielen veelvuldig in de prijzen. Inge Roskam (40+) en Annet Verhoeven-Steggerda (70+) wonnen respectievelijk het sprintklassement en het allround klassement. Robin Roskam (40+), Marcel Brittijn (45+) en Robert de Brauwer (50+) mochten naar voren komen om de tweede prijs in het sprintklassement in ontvangst te nemen. Daarnaast kreeg Robin Roskam een bingoprijs, die wordt uitgereikt voor het zwemmen van alle 20 te zwemmen afstanden!

Schoolzwemkampioenschappen
In Veenendaal werden afgelopen zaterdag ook nog de regionale schoolzwemkampioenschappen gezwommen. Namens Soest namen de beste drie scholen van de plaatselijke kampioenschappen deel. De Ludgerusschool werd knap vierde en miste daarmee opnieuw nipt plaatsing voor de landelijke eindstrijd. De Werveling werd vijfde en De Insingerschool moest genoegen nemen met de achtste plaats.