Duinkikkers continueren tweede plaats in zwemcompetitie!

In haar eigen thuishaven in Soest stond afgelopen zaterdag alweer de tweede ronde van de zwemcompetitie op het programma. Voor het team van De Duinkikkers een belangrijke wedstrijd met het oog op het klassement! De ploeg, die vorig seizoen na 21 jaar weer promoveerde naar de landelijke competitie, was na de eeste ronde namelijk de verrassende runner-up in de landelijke C-competitie.

Toch was het vlak na het begin van de wedstrijd niet allemaal rozengeur en maneschijn meer voor de Soesters. Één van de estafetteovernames ging flink mis en dat leverde een aanzienlijke tijdstraf op. De hele ploeg zag het gebeuren en toonde in het vervolg van de wedstrijd maar weer aan een écht team te zijn en ook met een tegenslag overweg te kunnen. Het ene na het andere persoonlijke record werd verpulverd.

De teller stopte op liefst 73 persoonlijke verbeteringen! Devi de Gier zorgde met haar gigantische PR op de 200 meter vrije slag voor de grootste verbetering van de dag. Ook de flinke verbeteringen van Floore Boekema, Senna Boogmans, Niek van Leeuwenkamp, Mart van Leeuwenkamp, Jelle Postma, Renzo Strang en Abel op den Velde mogen niet onbenoemd blijven. Naast al die PR’s waren er ook nog twee clubrecords. Tess Bemer snelde naar een nieuw record op de 200 meter rugslag, terwijl Sterre Veersma de snelste ooit werd op de 50 meter schoolslag.

Daarna moest men in de wachtkamer, want een deel van de concurrentie kwam pas op zondag in actie. Na het verwerken van alle scores kon men op zondagavond juichen, want ook na de tweede competitieronde blijft de zwemploeg van De Duinkikkers staan op een uitstekende tweede plaats. De achterstand op koploper De Schelde bedraagt slechts 32 seconden, terwijl de voorsprong op de nummer drie opnieuw met bijna 100 seconden is opgelopen tot 214 seconden!

De derde competitieronde zal erg belangrijk worden voor het uiteindelijke resultaat in de poule. Deze wordt op 11 januari 2020 opnieuw gezwommen in Soest, waarna op 14 maart 2020 de vierde en laatste ronde gepland staat in Leusden.