Drukke zwemdag brengt recordregen voor Duinkikkers!

Gisteren was de eerste drukke zwemdag voor De Duinkikkers! In Kampen zwommen vijf van de zes Masters naar prima tijdsverbeteringen, wat ook de jeugdzwemmers in Leusden deden. Goed voorbeeld van de oudere jongeren doet goed volgen; dat bleek op de eerste Haaien Challenge van het seizoen, waar de persoonlijke records als warme broodjes over de toonbank kwamen. Uit 44 starts werden liefst 30 tijdsverbeteringen behaald, waar debutante Elise van Wijk de grootste procentuele vooruitgang boekte. Ze zwom voor vandaag enkel nog de clubkampioenschappen, maar van overmatige zenuwen bleek geen sprake. Ook Michiel de Groote en Irene Witkamp kende een goed debuut; beide deelnemers lieten zien echt wel wat in huis te hebben.

Van de reeds gevestigde namen zorgen Niek van Leeuwenkamp en Karin de Ridder voor zeges op de 50 meter vlinderslag, terwijl coach Sven van Zanten op de 50 meter schoolslag naar de winst zwom. Samen met de andere twee coaches, Lianne van Veen en Tim de Zoete, zag hij nog veel meer klasse prestaties, waaronder grote tijdsverbeteringen van Marsha Kok en Eva Ophorst op de 100 meter schoolslag! Daarnaast hadden Claire Decker, Koen van Leeuwenkamp, Luuk Roskam en Noortje op den Velde met ieder drie tijdsverbeteringen een groot aandeel in het Soester succes.

Op net zo’n groot succes hoopt de ploeg van De Duinkikkers volgende week ook. Vanaf 16.00 uur zwemt de ploeg namelijk haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen. In Sportboulevard de Engh wordt aankomende zaterdag het competitieseizoen afgetrapt, waar men hoopt door middel van een vliegende start zich direct in de middenmoot te zwemmen.