Drie estafetteteams genieten van het NK estafette!

Zondag 27 september 2020 stond bij veertien selectiezwemmers van De Duinkikkers met grote letters in de agenda geschreven. Het eerste echt grote toernooi stond namelijk op het programma, en dan ook nog eens in het mooiste zwembad van Nederland. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven stond namelijk de NK estafette op het programma.

Drie teams van De Duinkikkers mochten aan de start verschijnen, wat betekent dat ze in de betreffende leeftijdsgroep bij de beste 20 teams van Nederland horen. Voor de zwemmers een grote eer, starten op een NK samen met je zwemvrienden! Van gezonde spanning was dan ook zeker sprake, maar de teams motiveerden elkaar en zichzelf op uitstekende wijze. Voor coaches Robin Roskam en Sven van Zanten was de begeleiding, ondanks het verplichte mondkapje – veiligheid voor alles, dan ook een fluitje van een cent.

De meiden junioren 4 en later eindigden over-all op een uitstekende 15e plaats van Nederland. Op de 4×100 meter wisselslag zwommen ze met een 12e plaats naar de hoogste klassering van de dag. Rhodee van den Ham zorgde daarnaast op de 4×100 meter schoolslag (als startzwemmer) met 1.21.07 voor een clubrecord. Daniek Willemse, alleen voor die afstand mee naar Eindhoven gekomen, tekende met een ontketend slot van die race voor de 14e plaats. Tess Bemer, Eva Ophorst en Angela Whitney zwommen de diverse afstanden zéér verdienstelijk.

De junioren 2 teams werden allebei 16e van Nederland in het eindklassment, en klommen zo een paar plaatsen op in de ranking. De meisjes junioren 2 werden 13e op de 4×50 meter wisselslag, met Senna Boogmans, Anna Strang van Hees, Emma Schalken en Noortje op den Velde in de gelederen. Ook Jade Voet zwom daar twee estafettes op uitstekende wijze mee. Dit vijftal zorgden ieder voor gigantische persoonlijke verbeteringen.

De jongens moesten het met z’n vieren zien te redden, maar dat was geen enkel probleem voor Lucas Bemer, Chris de Jong, Koen van Leeuwenkamp en Luuk Roskam. Ze lieten allen een constant niveau zien en ook zij zwommen net als de meisjes onder alle inschrijftijden.

Mooi toernooi voor de Soester zwemmers, die naast alle successen ook de nodige leerpunten hebben meegekregen. Een mooie NK ervaring rijker, die zeker smaakt naar meer!