De Duinkikkers promoveert naar eerste divisie!

Afgelopen zondag heeft de zwemploeg van De Duinkikkers promotie naar de eerste divisie afgedwongen. Zwembad Amerena was het mooie decor van een sensationele zwemmiddag, waar “Duinkikkergeschiedenis” werd geschreven. Nooit eerder promoveerde de ploeg, die in Amersfoort opnieuw zorgde voor uitstekende teamspirit, naar het tweede competitieniveau van Nederland.

De promotie kwam, ondanks dat de verschillen vooraf miniem waren, niet geheel als een verrassing. In de laatste voorbereidingsweek kwamen de zwemmers namelijk zelf met onderdelen die ze graag wilden oefenen, zodat ze opperbest voorbereid aan de beslissende wedstrijd konden beginnen. Dat geeft wel aan hoe gebrand de Soester zwemploeg was om deze unieke prestatie te bewerkstelligen.

Die spirit en dat enthousiasme leverden liefst zeven clubrecords op, waaronder drie records met estafetteteams. Naast die drie estafetterecords zwommen Tess Bemer (100 vlinder), Lucas Bemer (50 vrij) en Rhodee van den Ham (200 rug en 50 vrij) individuele records uit de boeken. Het waren niet de enige mooie prestaties, want het ene na het andere persoonlijk record werd verpulverd; uiteindelijk stopte de teller bij 43 stuks.

Nu deze mijlpaal bereikt is, richt de zwemploeg van De Duinkikkers zich op de provinciale kampioenschappen en de NK’s die er nog aan zitten te komen. Daarnaast gaan ze met Pinksteren naar een internationaal zwemtoernooi in Duitsland en wordt het seizoen traditioneel afgesloten met de clubkampioenschappen. Vanzelfsprekend zal ook de promotie naar de eerste divisie nog goed gevierd gaan worden! – Bron Soester Courant 25/04/2022

Lees ook…