Clubrecords voor Whitney, van Leeuwenkamp en Doorenbos in thuisbad!!

De records vlogen de zwemmers van De Duinkikkers ook afgelopen zaterdag weer om de oren. De thuisploeg, bestaande uit dertien enthousiaste en gemotiveerde zwemmers, zwommen naast 19 persoonlijke records (in 24 starts) ook nog naar een viertal clubrecords. Niek van Leeuwenkamp voegde, ondanks een val eerder die dag, eindelijk het clubrecord op de 200 meter vrije slag aan zijn palmares toe. Van Leeuwenkamp moest wel de strijd aan met ploeggenoot Lucas Bemer, die ook nog onder het oude clubrecord van Remko Hooft dook. Twee clubrecords kwamen op naam van Angela Whitney, die op de 200 meter rugslag en de 400 meter vrije slag de clubrecords van Tess Bemer verbeterde.

Femke Doorenbos completeerde de feestvreugde. Op de 400 meter vrije slag verpulverde ze haar toptijd (6.01.66, gezwommen in september 2016) tot 5.12.93!! Naast de grootste procentuele verbetering van de dag en een mooie gouden medaille leverde het ook haar eerste individuele clubrecord op. Andere grote verbeteringen kwamen op naam van Karin de Ridder, Lonneke van Veen (beiden 400 meter wisselslag) en Maureen de Waard (200 en 400 meter vrije slag).

IMG_20170429_210443

De gouden medaille van Doorenbos was niet het enige blik wat door De Duinkikkers gevangen werd. Van Leeuwenkamp en Whitney gingen net als de uitstekend zwemmende Daniek Willemse met tweemaal goud naar huis. Deborah Visser en Peter Voerman brachten met ieder een afstandszege het totaal aan gouden medailles tot negen. Georgios Athanasiou, Lucas Bemer en opnieuw Femke Doorenbos namen zilver mee naar huis; Peter Voerman, Youri Voet en Livia de Waard mochten op het laagste schavot van het podium een bronzen medaille ontvangen.

Rogier Bemer, mede-eigenaar van wedstrijdsponsor IJssalon Bemer zei na afloop van de wedstrijd het volgende: “Het enthousiasme dat de zwemmers keer op keer tonen is voldoende redenen om deze mooie zwemvereniging te sponsoren. We dragen graag bij in de wedstrijdkosten en hebben de programmawinnaars voorzien van een extra prijs. Als vrijwilliger van de vereniging is het altijd een plezier om wedstrijden bij te wonen.” Hooftrainer Sven van Zanten reageert daarop: “We zijn blij dat bedrijven als IJssalon Bemer onze vereniging financieel steunen door middel van wedstrijdsponsoring. Samen hebben we een mooi evenement neer kunnen zetten, met veel potentie voor de toekomst.”