Onder de 15

Onder de 15 is een zeer enthousiast dat deelneemt aan de Waterpolo competitie. Het betreft hierbij een gemengd team van zowel jongens als meisjes in de leeftijd tussen de 12 en 15 jaar. Het team traint 2x per week en spelen c.a. 18 wedstrijden per jaar. Naast de trainingen en wedstrijden worden er voor de spelers van o.15 diverse andere activiteiten georganiseerd. Waaronder een team uitje aan het einde van het seizoen en het bezoeken van (weekend)toernooien.

Het is een gezellig team bestaande uit c.a. 10 enthousiaste jongens en meiden. De doelstelling voor dit team is voornamelijk veel plezier beleven in het waterpolo spel en het aanleren en verbeteren van de basistechnieken en het teamspel.

Trainingstijden:
Dit team traint elke donderdag van 18.45 – 19.30 en op vrijdag van 19.30-20.30.

Deelnemers (begin seizoen 2017/2018)

  • Pieter van Vloten
  • Nathan Meijerink
  • Laurence Broeksema
  • Manouk Lentink
  • Irene Witkamp
  • Robin Baltjes
  • Anthony Heusinkveld
  • Susanne Lentfert
  • Miriam Visser

Trainer/Coach:

Els Heemskerk en Gijs den Oude

Contactpersoon
Bart Leenen, 06-20173538 – jeugdcommissie@duinkikkers.nl

Nieuwe aanwas:
Wij zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe spelers die de “Duinkikkerpoel“ helpen uitbreiden! Mochten jullie interesse hebben een keer mee te trainen met onder de 15, neem dan contact op met Bart Leenen van de jeugdcommissie per mail: jeugdcommissie@duinkikkers.nl of neem telefonisch contact (06-20173538)

Wedstrijden
De wedstrijden worden gespeeld op een veld van 25 meter, met aan beide kanten een doel. Per team liggen 7 spelers in het water. De teams zijn te herkennen aan de kleur capjes op het hoofd van de spelers. De keepers hebben een rode cap op, de thuisspelende ploeg een witte cap en de uitspelende ploeg een blauwe (of zwarte) cap. Er wordt gespeeld met een dames bal. Een aanval moet hierbij binnen 30 seconden worden uitgespeeld.

De wedstrijd wordt geleid door een of 2 scheidsrechters die het spel in goede banen probeert te leiden. Een wedstrijd heeft 4 periodes van 5 minuten. De tijd wordt stilgezet bij een overtreding en bij gescoorde doelpunten, waardoor een gemiddelde wedstrijd ongeveer 30 minuten duurt.

Hieronder is de stand en het wedstrijdrooster voor dit team te vinden: